Menu

Wat is dun haar?

Gemiddeld hebben we 100.000 tot 150.000 haren op ons hoofd waarvan de gemiddelde dikte van een haar 0,06 mm is. Er wordt gesproken over dun haar wanneer je minder dan 100.000 op je hoofd hebt en als je haren dunner zijn dan 0,06mm. Belangrijk is dat er sprake moet zijn van beide gevallen om over dun haar te spreken. Het is dus mogelijk dat je weinig haar hebt, maar wel dikke haren hebt. Andersom kun je ook een volle coupe haar hebben, maar juist dunne haren hebben.

Wat is de oorzaak van dun haar?

Het krijgen van dunner wordend haar kan door verschillende oorzaken voorkomen. Sommige redenen kunnen komen door bijvoorbeeld je levensstijl, medisch of hormonaal. We zetten de meeste voorkomende oorzaken voor je op een rij:

  • Stress
  • Erfelijkheid
  • Slechte voeding
  • Slecht slapen
  • Hormonale veranderen, bij overgang of door de zwangerschap
  • Het gebruik van verhitte styling tools, zoals een föhn of stijltang
  • Het gebruik van medicijnen
  • Ziekte

Het hebben van dun haar hoeft niet permanent te zijn. Wanneer het niet veroorzaakt wordt door een medisch probleem, is het haarzakje is veel gevallen niet beschadigd. Wanneer het probleem bekend is, kan het haar bij het oplossen van de oorzaak weer gaan groeien.

Wat te doen tegen dunner wordend haar?

Of je nu permanent dun haar hebt of juist tijdelijk, het is simpelweg vervelend om dunner wordend haar te hebben. Je haar zit niet mooi of je ziet kale plekken tussen je kapsel. Klinkt het herkenbaar? Het kan zorgen dat jij je gefrustreerd of niet jezelf voelt. Gelukkig is er een oplossing.

hair fibers Kapilab voor dunner wordend haar

Dun haar camoufleren met hair fibers

Dunner wordend haar bij vrouwen en mannen kan binnen 30 seconden effectief worden gecamoufleerd met behulp van hair fibers. De haarvezels met kleur hechten zich met gebruik van statische elektriciteit direct aan je eigen haar. Het geeft gelijk volume en zorgt dat kale plekken voor het oog verdwijnen. De fibers zijn voor anderen onherkenbaar. Door de goede hechting blijven de vezels de hele dag goed zitten en kan jij ongestoord je dag voortzetten. Wanneer je een snelle manier zoekt om dun haar aan te pakken, dan zijn fibers het proberen waard!

Kapilab hair fiber set 5 gram 14 gram 29 gram

Dun haar direct aanpakken?

Wil je jouw dun haar direct aanpakken en heb je hair fibers nog niet geprobeerd? Waar wacht je op! Kapilab heeft unieke haarvezels ontwikkeld. Met 7 kleuren vind je altijd een oplossing passend bij jouw haar. Probeer direct uit en ontdek deze fijne manier om je dun haar te vergeten!

Aan het laden...