Menu
In dit artikel
In dit artikel Soorten haarextensiesHaarextensies van menselijk haar versus Synthetische haarextensiesKunnen hairextensions je haar beschadigen?Oplossingen voor beschadigd haar
Haarextensies: wat je moet weten

Als we beroemdheden zien, merken we vaak hoe geweldig hun haar eruit ziet en vragen we ons af hoe we net zo perfect haar kunnen krijgen. We zullen je een geheim vertellen: het zijn vaak hairextensions!

Het kan wel of niet als een schok komen, maar de meeste beroemdheden hebben beschadigd haar en hebben hairextensions nodig om hun haar er weer zo uit te laten zien. Zelfs als ze geen beschadigd haar hebben, voegen de meeste Hollywood-haarstylisten extensions toe aan het haar van hun klanten om het er dikker en voller uit te laten zien.

Als je nog nooit aan hairextensions hebt gedacht: ze hebben een aantal geweldige voordelen. Ze kunnen dun haar er bijvoorbeeld voller en volumineuzer uit laten zien en kort haar direct langer maken. Bovendien kunnen hairextensions voor iedereen die moeite heeft met het laten groeien van haar een geweldige oplossing zijn om langer haar te krijgen zonder maanden of jaren te hoeven wachten voordat het haar groeit.

Er zijn echter een aantal nadelen aan hairextensions. Eén ding om te overwegen is dat schade aan haarextensies een veelvoorkomend probleem is, dus het is essentieel om te begrijpen waar je aan begint voordat je de sprong waagt. Bovendien zijn hairextensions niet goedkoop, en als je ze eenmaal gaat gebruiken, kan het moeilijk zijn om terug te keren naar het haar dat je had voordat je ze begon te gebruiken.

Wij zijn hier om je te helpen beslissen of hairextensions geschikt voor jou zijn en je te begeleiden bij wat je moet doen als extensions jouw haar al hebben beschadigd. Blijf lezen voor meer informatie over haarextensies.

Soorten haarextensies

Er zijn zes hoofdtypen hairextensions:

1. Clip-in-extensies

Clip-in-extensions kunnen een goede manier zijn om je teen in het water te dopen als je nog nooit extensions hebt geprobeerd. Het zijn tijdelijke extensions die je kunt in- en uitdoen wanneer je maar wilt, en je hoeft ze niet door een professional in je haar te laten zetten. Ze zijn ook geweldig als je een beperkt budget hebt, aangezien de meeste extensies ergens tussen de € 275 en € 2.500 kunnen kosten! Clip-in-extensies liggen daarentegen meestal tussen de € 50 en € 150.

Ook al zeiden we dat je geen professional nodig hebt om clip-in extensions te plaatsen, als het je eerste keer is, kan het nuttig zijn om ze naar je haarstylist te brengen en hem/ haar de extensions te laten klippen en je te laten zien hoe je de eerste keer kunt aanbrengen. Dan, als je er dan klaar voor bent om ze in te ruilen voor nieuwe, ben je al een professional in het inklippen ervan!

2. Keratine (Fusion)-extensies

Keratine hairextensions bevinden zich aan de andere kant van het spectrum dan clip-in extensions. Ze zijn een van de meest populaire uitbreidingsmethoden en een van de meer traditionele. Ze worden ook wel ‘hot fusion’ of ‘glue-in’ genoemd, hoewel niet alle haarprofessionals lijm gebruiken om ze aan te brengen.

De extensions zijn aan de bovenkant voorzien van een keratine-eiwitbinding, die vast blijft totdat ze gesmolten is met een haarverlengingstool. De haarstylist zal vervolgens de gesmolten keratine rond het haar vormen, en wanneer het afkoelt, hardt de keratine uit en creëert een duurzame hechting. Dit type verlenging kan drie tot zes maanden duren en moet door een haarprofessional worden verwijderd. Het is ook een uitstekende haarverlengingsmethode als je fijn of dun haar hebt!

3. Micro Link-extensies

Een andere geweldige optie voor iemand die fijn of dun haar heeft en extensions wil, zijn microlink-extensies. Micro-link extensions worden streng voor streng op het haar aangebracht en bevatten een coating aan de binnenkant die ervoor zorgt dat de link het haar vasthoudt. De coating is perfect voor dun haar, omdat deze ervoor zorgt dat de schakels niet wegglijden zodra ze aan het haar zijn bevestigd.

Je hebt een professional nodig om deze extensies aan te brengen. Je haarstylist zal jouw natuurlijke haar en de extensions in elke schakel verweven. Je zal deze ongeveer elke zes weken moeten laten aanpassen om de haargroei mogelijk te maken, dus houd daar rekening mee als je nadenkt over welke hairextensions je wilt hebben.

4. Haarinslagextensies (geweven of innaaien)

Een haarinslag (haargordijn) is een ander type haarextensie. Het is algemeen bekend als een haargordijn vanwege zijn uiterlijk. Het wordt meestal gezien als lange stukken haar die aan de hoofdhuid zijn vastgelijmd of op een andere manier zijn vastgemaakt. Je haarstylist zal jouw natuurlijke haar vaak in cornrows vlechten en de inslagen in je vlechten naaien. De meeste haarinslagen bestrijken een beperkt gebied, dus meestal zijn er vier tot zes nodig om een uniform uiterlijk te creëren.

5. Tape-in-extensies

Tape-in-extensies zijn een relatief nieuwe methode en krijgen positieve recensies. Je kan binnen ongeveer een uur de salon in en uit zijn, en er is geen stress op de hoofdhuid omdat de tape plat ligt en vrij comfortabel is. Ze vormen ook een goed compromis qua grootte tussen de grote clip-in-extensies en de kleine microlink-extensies. Helaas zijn deze extensions niet ideaal voor hoge knotjes of paardenstaarten, omdat de tape horizontaal wordt aangebracht en zichtbaar is als het haar opgestoken is.

6. Halo-haarextensies

Halo-haarextensies zijn een andere uitstekende optie voor degenen die tijdelijke lengte en dikte willen met kleine schade. De hairextensions zijn bevestigd aan een “halo” die bij de kruin wordt gedragen (net als een hoofdband). Wanneer je voor het eerst halo hair extensions krijgt, moet je naar je haarstylist gaan om ze te knippen, zodat ze naadloos aansluiten bij jouw natuurlijke haar. Maar daarna zijn halo-extensions onderhoudsarm en gemakkelijk te dragen.

Haarextensies van menselijk haar versus Synthetische haarextensies

Hairextensions kunnen gemaakt worden van twee soorten haar: synthetisch haar en echt mensenhaar.

Synthetisch haar is ideaal voor iedereen die begint met extensions, omdat het veel goedkoper is dan mensenhaar. Met synthetisch haar kun je experimenteren met extensions voordat je investeert in het echte werk.

Hoewel synthetisch haar een lange weg heeft afgelegd op het gebied van kwaliteit, is het nog steeds niet zo veelzijdig en duurzaam als menselijk haar. Synthetisch haar is bijvoorbeeld gemaakt van plastic en kan niet met hitte worden gestyled. Synthetische hairextensions zijn meestal ook bedekt met siliconen, waardoor het haar een glanzende glans krijgt. Nadat de siliconenlaag is verdwenen, zien de extensions er echter dof uit en raken ze gemakkelijk in de war.

Extensies van echt menselijk haar variëren in kwaliteit en vallen in twee hoofdcategorieën:

Remy (Remi) Haar of nagelriem intact

Dit type haar is nooit bewerkt. Remy-haar heeft een zachte, zijdeachtige textuur die goed werkt voor hairextensions. Houd er echter rekening mee dat deze term niet gereguleerd is en dat sommige Remy-haarsoorten van slechte kwaliteit zijn of afkomstig zijn van dubieuze bronnen. Het is dus essentieel om een merk grondig te onderzoeken voordat je in dit soort haarextensies investeert. Lees recensies van het haar van het merk; Als je het nog steeds niet zeker weet, vraag dan je haarstylist om aanbevelingen.

Natuurlijk haar

Natuurlijk haar is nog steeds mensenhaar, maar het is niet zo hoogwaardig als Remy. Mogelijk is het gekleurd of op een andere manier chemisch verwerkt.

Kunnen hairextensions je haar beschadigen?

Hoewel hairextensions een grote boost aan je zelfvertrouwen kunnen geven, kunnen ze de algehele groei en gezondheid van je haar schaden.

Eén ding dat je moet vermijden bij het kopen van hairextensions is ervoor zorgen dat de hairextensions niet zwaarder zijn dan jouw haar. Als de extensions te zwaar zijn, kunnen ze ervoor zorgen dat je haar afbreekt.

Schade aan haarextensies kan ook optreden als de extensions te strak zijn bevestigd. Deze combinatie van gewicht en spanning op de haarzakjes kan ervoor zorgen dat het haar uitvalt, een vorm van haarverlies dat bekend staat als tractie-alopecia. Wanneer er vaak aan het haar wordt getrokken, hetzij door vlechten, extensions of zeer strakke paardenstaarten, begint het haar rond de haarlijn terug te trekken en kan permanente haarbeschadiging optreden.

Om tractie-alopecia te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig naar je salon te gaan, zodat de extensions indien nodig kunnen worden verwijderd en vervangen. Nog belangrijker is het verwijderen van hairextensions als je ziet dat ze schade aan je haar veroorzaken.

Alles met mate, toch? Er is een goede en een verkeerde manier om hairextensions te zetten, en zolang je haar gezond blijft, zullen hairextensions je haar op de lange termijn niet beschadigen.

Oplossingen voor beschadigd haar

Als je merkt dat hairextensions jouw haar hebben beschadigd, zijn er verschillende manieren waarop je de schade kunt behandelen of verbergen.

Als het haar is afgebroken en beschadigd is rond de voorste haarlijn, probeer dan Kapilab Hair Fibers op de dunne plekken. Deze haarvezels zien eruit als een poeder, maar zijn gemaakt van keratine-eiwit, hetzelfde type eiwit dat in haar wordt aangetroffen. Haarvezels hechten zich aan bestaand haar en zorgen ervoor dat het voller en dikker lijkt. Voor het beste resultaat gebruik je de Kapilab Spray Applicator en de Kapilab Haarlijn Kam om de haarlijn te targeten en de meest natuurlijk ogende haarlijn aan de voorkant te creëren.

Vergeet niet om voor je haar te zorgen en te letten op tekenen van breuk of beschadiging om je haar gezond en mooi te houden tijdens het gebruik van extensions!

Bekijk alle artikelen
Aan het laden...