Menu
In dit artikel
In dit artikel Haaruitval verminderen doe je zoHaarverf tegen haaruitvalIk word grijs, wat nu !?Dikker haar door Hair Fibers
Tips voor dikker haar

Dikker haar, vol haar, een enorme bos met krullen of lange lokken langs het gezicht. We zouden het allemaal wel willen, maar helaas is moeder natuur niet elke haardos even goed gezind. Verkleuring en/of haaruitval hoort nu eenmaal bij het leven, al betekent dat niet we deze problemen niet het hoofd kunnen bieden. Hier kom je erachter hoe ze als sneeuw voor de zon weer verdwijnen. 

Haaruitval verminderen doe je zo

Haaruitval is een natuurlijk en noodzakelijk onderdeel van de haargroeicyclus. Overmatig verlies kan echter om verschillende redenen optreden, zoals de omgeving waarin je werkt, een haaraandoening zoals Alopecia Androgenetica, of simpelweg erfelijke haaruitval. Je kunt haar haaruitval helpen verminderen door de haargroeifase te verbeteren. Gezond leven is daarbij de belangrijke eerste stap:

  • Slaap voldoende
  • Vermijd stressvolle situaties
  • Vermijd crashdiëten
  • Drink voldoende water
  • Eet een gezond dieet dat veel voedingsmiddelen bevat die rijk zijn aan eiwitten, ijzer, zink en vitamine C
  • Neem eventueel op regelmatige basis een haarsupplement

Haarverf tegen haaruitval

Desondanks overkomt haaruitval ons iedereen. Wat kun je eraan doen? Een van de meest beproefde methoden om je dunner wordende haar te maskeren, is om het een verfbeurt te geven. Welke kleur past het best en van welke moet je juist zover mogelijk vandaan blijven? Houdt in gedachten dat hoe lichter het haar is, des te makkelijker zijn kalende plekjes te zien. Veel mensen die minder haargroei bemerken stappen daarom ook over op een donkerdere kleur.

Om je eigen, persoonlijke kleurcode te ontcijferen, is het raadzaam om je wenkbrauwen en hoofdhaar met elkaar te matchen. Die kleine pels boven je ogen is meestal 1 tint donkerder dan onze hoofdlokken. Een alternatief voor de ‘wenkbrauwmethode’, is om een ‚Äč‚Äčkleur te kiezen die een of twee tinten donkerder is dan je lichaamshaar.

Ik word grijs, wat nu !?

Beweegt de kleur van je haar langzaam naar een zout-peper combinatie of volledig grijs, dan is het ’t overwegen waard om voor een ‘diep-all-over zilver’ of ‘helder wit’ look te gaan. Hierbij bestaat het gevaar dat de hoofdhuid kan doorschijnen, maar bij haar dat pas net begint uit te dunnen, kunnen zijwaarts lokken,  pony's en andere kapsels dat gemakkelijk verdoezelen. Het diepe zilver kan bijna elk gezicht onderscheidend maken en de eerste impact van zo'n opvallende look kan het oog afleiden van de dikte van het haar.

kapilab hair fibers haarvezels

Dikker haar door Hair Fibers

Shop producten

Behalve de keuze voor een haarkleur, zijn ook stijlattributen (föhns, borstels, haarlak) en volumeshampoos een middel om het haar voller ogend en imposanter te maken. Ga bij het gebruik van een volumeshampoo overigens conditioner voor glad haar uit de weg. Dit maakt het haar dikwijls zwaarder en kan het eerder gebruikte product daardoor tegenwerken.

Afhankelijk van het stadium van je haaruitval, kun je er ook voor kiezen helemaal niets te doen, het haar exact te laten zoals het is en er slechts een slim middeltje aan toe te voegen: Kapilab Hair Fibers. Deze minuscuul kleine haarvezels zijn gemaakt van keratine, een natuurlijk eiwit dat je lichaam van zichzelf ook al bezit.

De fibers, te kiezen in de kleur van je eigen haar, zijn gemakkelijk aan te brengen via een strooi- of spuitbeweging op de plekken waar het eerste haaruitval zich manifesteert. De statische lading in elke fiber laat deze moeiteloos aan het bestaande haar hechten, waardoor je binnen een halve minuut het uiterlijk van dikker haar hebt bereikt.

Bekijk alle artikelen
Aan het laden...