Menu
In dit artikel
In dit artikel Snel een volle bos haar met Hair Fibers!Kapilab Hair Fibers gebruikenHaarvezel kleurenHair Fibers hulpmiddelen voor perfectieHair Fiber ervaringenOver gebruiksduur & vlekken
Hairfiber voorbeeld

Make-up voor je haar, het klinkt misschien wat gek maar het bestaat wel degelijk. In tegenstelling tot je huid, komt hier echter geen kwast bij kijken, maar wordt er gebruik gemaakt van hair fibers (haarvezels). Deze laten je haar voller en dikker lijken. Lees snel verder om erachter te komen wat het precies is en hoe je dit het best kunt gebruiken.

Snel een volle bos haar met Hair Fibers!

Wie voor het eerst een potje Kapilab ter hand neemt en de inhoud bekijkt, heeft misschien het idee met een kleurig type poedersuiker te maken te hebben. Niets is minder waar. In werkelijkheid beschik je hiermee over een verzameling ultrafijne keratine hair fibers die de dichtheid en het volume van je haar in slechts 30 seconden drastisch verbeteren.

Deze haarvezels worden gelijkmatig over het hoofd gestrooid rondom plekken waar het haar dunner is geworden en de groei stokt. Omdat de hair fibers zijn vervaardigd met natuurlijke keratine die vrijwel identiek is aan mensenhaar en elke haarvezel een statische lading bevat, hecht het zich moeiteloos aan je eigen hoofdhaar.

De textuur van het haar speelt geen rol en de fibers zijn bestand tegen invloeden als regen, wind en zweet wanneer je deze gebruikt in combinatie met de Kapilab Fiberhold Spray. Afgeven op kleding of op je kussensloop is eveneens niet aan de orde. Wanneer de fibers zich eenmaal hebben gehecht, laten ze ook niet meer los, tot de volgende douchebeurt.

Kapilab Hair Fibers gebruiken

Zoals elk product, hebben ook de hair fibers van Kapilab een aantal ‘huisregels’. Een veelgemaakte fout is om met de ultrakleine sprieten aan de slag te gaan wanneer de gebruiker nauwelijks over haar beschikt. Laten we er niet omheen draaien: hiervoor zijn de fibers niet geschikt.

De aanwezige statische lading hecht zich niet aan de hoofdhuid, maar aan bestaand haar van ten minste 1 centimeter lang. Vergelijk het met een tape plakband, die prima hecht aan papier, maar een stuk minder goed aan steen. Kapilab Haarvezels zijn de perfecte combinatie om dunner wordende en zichtbaar kalende plekken te camoufleren. Indien niet overmatig aangebracht, zijn de fibers niet van echt haar te onderscheiden. Niemand zal zien dat je Hair fibers gebruikt.

Haarvezel kleuren

Omdat deze techniek niets met kleuring en enkel met opvulling te maken heeft, is inbrengen, wassen en drogen niet nodig. Na het strooiproces en de finishing touch met de Fiberhold Spray, ben je klaar om vol vertrouwen de deur uit te gaan.

Wel bestaat er de mogelijkheid om te kiezen uit zeven voorgeproduceerde en meest gangbare kleuren, waarmee je te allen tijde een natuurlijk ogende overgang creëert. Eén die zelfs voor de meest ervaren gebruiker onzichtbaar is. Kies uit:

 • Zwart
 • Donkerbruin
 • Middenbruin
 • Lichtbruin
 • Blond
 • Kastanjebruin
 • Grijs

Het is ook mogelijk om 2 kleuren te mengen mocht je bijvoorbeeld highlights in je haar hebben.

hair fibers gebruiken met tool

Hair Fibers hulpmiddelen voor perfectie

Om zolang mogelijk met de hair fibers te doen en geen haartje te verspillen, raden we je aan gebruik te maken van twee handige, op deze techniek toegespitste, tools.

Kapilab Haarlijn Kam

Deze kam zorgt ervoor dat de voorste haarlijn er 100% natuurlijk uit ziet. Bovendien vangt het de haarvezels op die anders op je hoofd zouden vallen, dat scheelt weer schoonpoetsen.

Kapilab Spray Applicator

Wanneer spuiten je gemakkelijker afgaat dan strooien, maak dan gebruik van dit handige bolvormige ponsje met uitstekend ventiel. Hiermee pers je met een simpele druk op de applicator de hair fibers in een wolkje naar buiten om deze met nog meer precisie op de juiste plek aan het haar te laten hechten. De Spray Applicator is ook handig voor gebruik aan de zijkanten van het hoofd of de baard.

Hair Fiber ervaringen

We hebben een aantal van onze gebruikers gevraagd hun ervaringen met ons te delen. Elk van hen maakte minimaal een week gebruik van de Kapilab Hair Fibers. 

Over weersomstandigheden en transpiratie

 • Tom (55 jaar): ‘Ik heb behoorlijk harde wind gehad op mijn dagelijkse fietsritjes naar het werk, maar dat lijkt geen invloed te hebben gehad op mijn kapsel.’
 • Linda (29 jaar): ‘Ik heb in de wind en in de miezer regen gestaan en er bewoog niets. Het blijft in je haar zitten.’
 • Stefan (42 jaar): ‘Ik ben blij en verrast met de resultaten. Warm weer, koud weer, regen of sneeuw, het maakt niet uit.’
 • Levi (33 jaar): ‘Na de hele nacht te hebben gezweet onder podiumverlichting, houdt het de middag van de volgende dag nog steeds stand. Ik droeg zelfs de hele avond een cowboyhoed en ook dat maakte geen rommeltje van mijn kapsel. Ik wist dat ik fibers met me meedroeg, maar niemand zag het. Ze lieten totaal geen sporen na.’

Over gebruiksduur & vlekken

 • Thijs (31 jaar): ‘Als ik het vandaag gebruik en ik was mijn haar pas twee dagen later, dan blijft het zitten.’
 • Bianca (61 jaar): ‘Ik was verrast dat, toen ik de volgende dag wakker werd, ik nog steeds haar had.’ Tenzij je je haar elke dag wast, blijft het netjes op z’n plek.’
 • Alicia (57): ‘Het vlekt niet op je kleding en het komt niet op je kussen. Het blijft in je kapsel zitten totdat je je haar wast. Ze komen ook niet op je gezicht, dus tussendoor bijwerken is niet nodig. Thuis heb ik voldoende klaar staan, als ik op reis ga, dan neem ik een handiger kleiner formaat mee. Zo zie ik er ook tijdens mijn vakantie goed uit.’
 • Benthe (24 jaar): ‘Ook ik vroeg me af of mijn hele kussensloop in de ochtend niet onder de kleine fibertjes zou zitten. Ik stond echter op met een schoon kussen. Gelukkig maar.’
Bekijk alle artikelen
Aan het laden...