Menu
In dit artikel
In dit artikel Waar is keratine van gemaakt?Zijn keratine Hair Fibers goed voor het haar?Kan ik slapen met keratine Hair Fibers?Hebben keratine Hair Fibers bijwerkingen?Verschil keratine Hair Fibers en synthetische Hair FibersWat zijn de beste Hair Fibers?
Wat is Keratine?

Keratine, je zult het vast weleens voorbij zien komen in je zoektocht naar goedwerkende haarproducten. En dat is niet voor niets. De lichaamseigen bouwstof is onmisbaar in de strijd voor mooi, sterk en gezond haar. Waarom dit is en wat je kunt doen bij een tekort aan deze krachtpatser, lees je in deze blog.

Waar is keratine van gemaakt?

Keratine is een proteïne dat voorkomt in de opperhuid en deze taai en waterafstotend maakt. Deze lichaamseigen bouwstof wordt gevormd door diverse aminozuren, welke weer de bouwstenen vormen voor eiwitten. Ze komen ook voor in je haar en nagels en bij dieren in hoeven, horens, klauwen, snavels en veren.

Ons eigen haar bestaat uit een haarwortel en haarschacht. Dit laatste, het deel dat je met het blote oog kunt zien, bestaat bij blanke mensen uit voor ongeveer 89% uit keratine, 85% bij Aziaten en 94% bij mensen uit de meeste Afrikaanse landen. Keratine is mede opgebouwd uit het aminozuur cysteïne. Dit aminozuur zorgt ervoor dat beschadigde zwavelbruggen in het haar gerepareerd worden. Daarmee krijg je gezond en sterk haar. Daarnaast bevat je haar mineralen en vocht.

Zijn keratine Hair Fibers goed voor het haar?

Jazeker. Er kan om meerdere redenen een tekort aan keratine in je haar ontstaan en deze Hair Fibers vullen dit, tot op zekere hoogte, weer netjes aan. Factoren als veroudering, het weer, föhnen en verven kunnen invloed hebben op een verlaging van je keratinegehalte en een disbalans met vocht. Je haar kan daardoor meer water gaan vasthouden, waardoor het volume en elasticiteit verliest. Dit kan mede beschadigd, pluizig of breekbaar haar tot gevolg hebben.

Alle reden dus om een stevige dosis keratine te blijven toevoegen als je haar hierom vraagt.

Kan ik slapen met keratine Hair Fibers?

U vraagt, wij draaien. Zolang je je haar tussentijds niet wast, blijven ze gewoon zitten en plakken ze ook niet aan je kussensloop. Wees dus niet bevreesd voor een bevlekt kussen in de ochtend.

De Hair Fibers hechten zich direct aan je haar en laten over langere periode niet meer los. Wel adviseren we een minimale touch-up voor een nieuwe dag, voor de finishing touch. Wil je je hele coupe verversen of even geen Hair Fibers meer dragen, dan volstaat een simpele wasbeurt onder de kraan of douche.

man met hair fibers

Hebben keratine Hair Fibers bijwerkingen?

Nee. De Hair fibers vlekken en jeuken niet en kunnen onmogelijk een verstopping in de haarzakjes veroorzaken. De Hair Fibers kunnen niet door de hoofdhuid heen of langs de haren het haarzakje in.

Hoewel er geen standaard bijwerkingen bekend zijn, is het in uitzonderlijke gevallen mogelijker dat mensen allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten. Een huidreactie zou in dat geval kunnen optreden.

Verschil keratine Hair Fibers en synthetische Hair Fibers

Keratine Hair Fibers zijn gemaakt van lichaamseigen eiwitten en lijken daardoor op je eigen haarschachten. Ze worden geladen met magnetisme zodat ze zich direct aan je eigen haar kunnen hechten en je haardos er tien keer voller en dikker uit laat zien.

Synthetische Hair Fibers zien er, zoals de naam al doet vermoeden, nepper uit en voelen ook niet aan als echt haar.

Wat zijn de beste Hair Fibers?

De dermatologisch geteste Hair Fibers van Kapilab zijn een van de meest gebruikte varianten onder gebruikers met dunner wordend haar. Verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren, kan elk type haar en elke haarkleur worden bediend.

In combinatie met de Kapilab Fiberhold Spray, voor extra hold in extreme situaties, voorkom je dat haartjes uitvallen tijdens wind, reden of transpiratie. Je krijgt een natuurlijke fixatie zonder glans, resten of verzwaring van het haar. Benieuwd welke hulpmiddelen je kunt gebruiken om de Hair fibers nog nauwkeuriger aan te brengen? Lees dan onze blog: Wat zijn Hair Fibers?

Bekijk alle artikelen
Aan het laden...